lördag 23 februari 2013

Svenska skolan

Klass 1 började med att gå igenom läxan där barnen fick visa upp sina kollage med minnen från lovet. Efteråt hade vi temaintroduktion till "kroppsdelar och klädesplagg" och läste bl.a. "Bajsfesten" och pratade om vad kroppen behöver för att fungera, på vilken kroppsdel olika sorters kläder sitter och vad man använder de olika kroppsdelarna till. Vi sjöng också "Huvud, axlar, knä och tå" vilket barnen tyckte var skoj då sången gick fortare och fortare. Vi lekte doktor och barnen fick träna på var olika kroppsdelar såsom öronsnibbar, tånaglar, ögonbryn och ögonfransar sitter. Vi spelade "Tummenspelet" och ritade en stor människokropp på ett papper där barnen fick måla ut skelett, hjärta, naglar etc.
Läxa till nästa gång: Ta med något från naturen och berätta om, mamma och pappa får gärna skriva lite stödord om hur/var föremålet hittades!

Klass 2 började med att berätta om vad de gjort på lovet. Bl.a. visade Axel upp sin pokal från skidtävlingen och Albin berättade om vilka djur han stött på i Sydafrika.
Vi avslutade alfabetet med bokstäverna Å, Ä och Ö. Man märker att ordförrådet skiljer sig mellan barnen, men det fungerade bra och alla barnen tog för sig och sa åtminstone ett ord var för respektive bokstav.
Under rasten lekte vi leken ”Vad är klockan?” och när vi kom in igen började vi med att prata om klockan och barnen fick använda sina egna gjorda klockor och visa tex: ”Vilken tid började vi svenska skolan idag?”, ”Vilken tid slutar vi svenska skolan idag” och vi pratade om hur lång tid saker tar att göra. Efter detta spelade vi klockspelet vilket uppskattades av barnen.
Slutligen fick Natalie ta emot det vita läsmärket efter fem lästa böcker!
Läxa: två sidor i läxboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar