lördag 30 november 2013

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Fordon

Glädjen var stor när morgonen inleddes med en mängd bilar, traktorer, flygplan, cyklar och båtar! På samma tema lästes det böcker, tillverkades stora bilbanor och flygfält, klipptes, klistrades och ritades.


Klass 2
Tema: Kroppen

Vi inledde lektionen med att läsa "Bajsfesten" och sjunga "Näsramsan". Efter det gick vi igenom läxan och barnen berättade om sina favoritkroppsdelar. Vi fikade, gick på rast med den äldre klassen och lekte "Ormkull" och "Under hökens alla vingar". 
Efter rasten lekte vi doktor samt plockade fram "Den ledsna dockan" som vi plåstrade om och passade på att öva kroppsdelar. Barnen tyckte speciellt denna lek var jätterolig! Vi hann även med att leka heta stolen, läsa boken om när Emma gick till doktorn samt intervjua varandra innan det var dag för dagens experiment och sångstund.

Läxa:
- Bokstaven Å.Klass 3
Tema: Bakning

Vi började med ett par bokredovisningar, där Albin tilldelades det röda läsmärket och Axel guldälgen. Även Elsa redovisade sin allra första bok vilket var riktigt roligt!
Vi gick sedan igenom stencilen “ordrebus” som barnen hade i läxa. Därefter stafettläste vi “Rolf på en öde ö”, och arbetade med olika uppgifter kring historien.
Varje barn fick därefter berätta om sitt favoritrecept. Det var en mix av olika bakverk och jag samlade in alla recept för att till nästa tillfälle kopiera upp dem och göra ett gemensamt recepthäfte.
Sedan tog vi rast med klass två där vi lekte "Ormkull".
När vi kom in fick barnen göra en stencil om föremål i köket. Därefter tvättade vi händerna och satte igång med bakandet av chokladbollar! Jag delade upp dom i två grupper så de fick varsin skål att baka i. Barnen skötte sig exemplariskt kring bakandet och chokladbollarna blev riktigt goda.

Läxa: 
- Skriva en egen dikt till julavslutningen och öva på den. (De tre som inte ville skriva en egen dikt kommer jag att mejla ett urval av dikter som de får välja av och sedan öva på till nästa tillfälle). 
- Julkryptogram.
- Två sidor i den gröna övningsboken (Hela meningar).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar