lördag 14 december 2013

Svenska skolans luciafirande

Klass 1
Tema: Jul och lucia
Idag blev det julsaga, tillverkning av eget julgranspynt och slutligen dans kring granen, innan det var dags att byta om inför dagens luciatåg.Klass 2
Tema: Jul och lucia
Innan luciatåget läste vi en julsaga, lekte heta stolen och pratade om vad som kännetecknar julen och vintern. Vi hann även spela memory. Barnen var glada och det märktes att de tyckte det var spännande med Luciatåget. 

Läxa:
- Bokstäverna Ä och Ö. Därmed har vi gått igenom alla vokalerna.
- Collage med julminnen.

Klass 3
Tema: Jul och lucia
Vi började med bokrecensioner och läsmärksutdelning till både Christina och Victoria. Även Albin hade läst en bok sen senast som han ville berätta om.
Efter detta fick barnen göra framsidor och sätta ihop två temahäften från rymdtemat och baktemat, där jag hade kopierat upp allas material, så alla fick varsitt häfte. Vi gick igenom läxan till dagen som var ett julkryptogram och två sidor från den gröna övningsboken.

Läxa: 
- Julhäfte som mailas från Camilla 16/12.Efter den vanliga undervisningen fortsatte vi med det årliga luciafirandet. Barnen sjöng och läste dikter innan vi avslutade med luciafika med pepparkakor, lussekatter, julmust, glögg och jättefina jultårtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar