lördag 22 februari 2014

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Min familj
Treåringarna började dagen med att visa bilder på sina mammor, pappor, syskon, kusiner, mormödrar och farbröder...
Vi läste om Gittan som fick tre älgbrorsor, målade i målarböcker med familjebilder, pratade om Alfons familj, Muminfamiljen och Kungafamiljen, lekte lekar och busade rätt mycket...


Klass 2
Tema: Geografi 
vanlig ordning inledde vi dagen med att gå igenom läxan. Därefter övergick vi till att introducera dagens tema; geografi. Vi lekte att vi reste till Japan. Vi tittade bland annat på hur den japanska flaggan ser ut, undersökte hur långt från Sverige och Schweiz som Japan ligger och pratade om hur man kan ta sig till Japan. 
Idag gick vi igenom vad ett ord är och vad som skiljer ett ord från en mening. 
Efter rasten utförde vi dagens experiment där vi prövade vad som händer om man släpper en klump med lera ned i ett vattenbad alternativt plattar till den och viker upp en liten kant. Det visade sig att den då flyter, precis som en båt. 
Slutligen spelade vi bokstavsbingo och sifferbingo. 

Läxa till nästa gång: 
- G (på punkt 1; skriv 2-3 ord som börjar på G) 
- H (på punkt 6 räcker det med att skriva två djur som bor i havet)
Klass 3
Tema: Framtid
Vi startade dagen med att gå igenom läxorna, där vi började med stencilen om prepositioner som alla klarade av bra. Sedan fick var och en gå fram till tavlan och skriva av sin tidslinje och berätta lite om den. Många likande händelser pekades ut av barnen och vi fick ta del av allas spännande framtidsplaner.
Vi arbetade sedan med “Läståget” i ungefär en halvtimme. Alla har kommit in i boken ordentligt och jobbar på bra vilket är roligt.  Det är fortfarande en fantastisk arbetsro i klassrummet under tiden vi jobbar med boken vilket är väldigt skönt.
Efter att vi jobbat klart med “Läståget” tog vi mellanmål och gick sedan ut på rast med den lilla klassen. Ute lekte vi “Under hökens alla vingar” och “Klockan”.
När vi kom in från rasten inledde vi dagens tema som var “Framtiden”. Jag delade in barnen i två grupper för ett arbete om “framtidens transport”. Ena gruppen fick diskutera och sedan rita av hur transporten på vatten sett ut förr i tiden, hur den ser ut idag, hur den kan komma att se ut i framtiden och även en fantasibåt. Den andra gruppen gjorde samma uppgift men med transport på land.

Läxa till nästa gång: 
- Korsord om bokstaven “Ä” 
- Stencil om nyheter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar