måndag 18 mars 2019

Svenska skolan, 16 mars

Stjärnklassen 
Kristian, Anna, Eva, Amanda

Första timman repetera vi teatern och arbetade i alfabetsboken.
Efter fikat fick Kristian gå till Pernilla och vi  andra pysslade farsdag kort.

⚠ Viktigt! Ta alltid med ”prickboken” och ”alfabetsboken”.

Läxa: Måla färdigt upp till bokstaven K.
Anna och Tiziano började med att läsa ur "Godnattsagor för rebelltjejer". Sedan ägnades en stor del av dagen åt att öva på teater. Under en stund läste sedan Anna och jag vidare i boken samt spelade Alias.Pernillas språklära 12-13

Sista timman ägnades åt att jobba vidare i övningsboken samt häftet om känslor, alternerat med läsning. Kristian arbetade med en övning med enkla fraser. Till slut fick Kristian berättar vad han ska göra på sin födelsedag.

Läxa till nästa gång:
Kristian: läsa fraserna 5 gånger samt repetera de 4 känslorna som vi pratat om
Övriga: 2 sidor i övningsboken samt att öva ordentligt på sin roll till teatern.
Johannas bokklubb:
Albin, Axel, Elsa

Vi pratade igenom lite vad som hade hänt i boken sedan sist. Funderade lite över bokens titel. Vad skulle de själva döpt boken till? 

Läxa till nästa gång
Alla behöver läsa ikapp till t.o.m kapitlet Objudna gäster till nästa gång. Detta är extra viktigt eftersom vi ska jobba med boken under läsutmaningen.

Teatergruppen:

Vi repeterade våra pjäser två gånger vardera. Många elever saknades, så vi fick plocka in de elever som fanns som reserver.  De två kommande gångerna ägnar vi åt Läsutmaning och då kommer vi inte ha någon tid över till teaterrepetitioner, så därför är det extra viktigt att alla läser på sina repliker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar