söndag 14 mars 2021

Svenska skolan, 13 mars

Klass 1

Lektion1

Vi växelläser en text om våren och tar hjälp av detektiven.  Det finns luckor i texten och det gäller för barnen att lista ut vilket ord som ska in av de som finns uppskrivna på tavlan.
Lektion 2

Vi forsätter med texten om våren, men nu tar vi hjälp av reportern. Barnen får svara på frågor främst på raderna, men även en bortom raderna, "Vad tycker du bäst om att göra på våren?". Lektion 3

Johanna läser högt ur Kalle och Chokladfabriken om chokladrummet och här tar vi hjälp av konstnären. Barnen får skapa sig en inre bild av chokladrummet och sen måla en teckning av det. Vi får bla se floder och vattenfall av choklad, rör som suger upp chokladen, ätbart gräs med smak av mint och en och annan Oompa loompier.
Lektion 4

Sista lektionen tittar vi på en faktatext om Citronfjärilen och tar hjälp av detektiven. Vi växelläser texten tillsammans och barnen får stryka under de ord som de inte riktigt förstår. Vi skriver sedan upp dem på tavlan och går igenom dem tillsammans.

Klass 2 

Nelly Rapp, kapitel 1-3

Första halvan av boken turades vi om att läsa högt för varandra. Vi arbetade sedan återigen med ”Reportern” som ställer frågor på, mellan och bortom raderna. Vi lärde oss också skillnaden mellan öppna och slutna frågor och tränade på att ställa och besvara dem.


Nelly Rapp, kapitel 4-6

Sista halvan av boken läste vår lärare högt för oss och vi arbetade vi med såväl ”Detektiven”, ”Cowboyen” och ”Konstnären”.  Vi ritade försökte förmedla miljön och känslan i boken. Det var roligt att se att alla hade så olika fokus och hade skapat helt olika bilder trots att vi hört samma text! 
Leila tar sitt första läsmärke. Grattis!


Läxa till nästa gång:

Till nästa gång vi ses har vi sidan 40 ”ord om fritid” i språkskrinet Alien till läxa plus att vi har 4 verb kvar att jobba med i verbhäftet samt att läsa sista kapitlet i Nelly Rapp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar