måndag 3 maj 2021

Svenska skola, lördagen 1 maj

Klass 1

Första lektionen jobbade vi med stavning. Barnen fick fylla i de bokstäver som saknades i ord. Andra timmen ägnade vi åt att läsa. Violeta tog ut ett barn i taget så de fick läsa högt för henne. Sista lektionen spelade vi spel och dagen avslutade vi sen med att hänga gubbe.Klass 2 

Idag valde vi att titta närmare på vad vi ska göra nästa läsår. Vi har bestämt oss för att tillsammans läsa ”Rum 213” av Ingelin Angerborn. Vi kommer läsa både i skolan och hemma. Om vi tycker om den fortsätter vi kanske med efterföljarna ”Sal 305” och ”Fyr 137”. Så har ni de här böckerna hemma ber vi er att INTE börja läsa dem under sommaren! 🧐 Idag började vi spekulera om vad boken kan handla om och pratade sedan om övernaturliga upplevelser.

Maria gick igenom en jättesnabb repetition av substantiv ( bestämd- och obestämd form) för att ge lite feedback efter förra gångens prov. Sedan läste vi om Stanimir i klass 4b och resan till Gran Canaria. Till nästa gång har vi i läxa att jobba med ”stavning-en eller två konsonanter”.

Under de senaste läsåren har vi ofta läst i böckerna om ”rebelltjejer” och ”pojkar som vågar vara annorlunda”. Idag valde vi att skriva våra egna berättelser. Det var minsann inte så lätt, men väldigt spännande. 

Till slut var vi så trötta på att plugga svenska så vi bestämde oss för att byta till Rövarspråket! 😜Klass 3 

Jobbade vi inlämningstexter om Odysséen och Iliaden. Svårt men väldigt intressant!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar