lördag 23 mars 2013

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Hem och familj

Efter sångstunden introducerade vi dagens tema genom att gå igenom läxan. Barnen visade stolta upp vad de gjort och berättade för varandra om sina teckningar, collage, rum och släktträd.
Vi läste sagan om Labans lillasyster och även sagan om Lilla Tjut.
Vi plockade fram Annas dockskåp och barnen möblerade det. Sedan lekte vi "Barnen sover" (där vi bytte ut björnen mot olika familjemedlemmar), färglade teckningar av olika möbler och spelade Bokstavsspelet, memory och Alga learning. Vi avslutade dagen med att sjunga "Tack och hej för idag".
Extra kul var att Anna var med för första gången idag och det verkade som att hon tyckte det var spännande!

Läxa till nästa gång; Gör ett collage med bilder på när du äter något hårt, något mjukt och något surt.


Klass 2
Tema: Sport och fritid


Varje barn presenterade sin läxa (medtaget föremål om ett eget fritidsintresse) och berättade kring den sporten. Det pratades om simning, dans, fotboll, kung fu, ridning mm. Flera barn behöver träna mer på att stå inför klassen och få öva på att prata svenska.
Vi arbetade med en stencil kring olika sporter som vi sedan gick igenom på tavlan. Detta gick snabbt för de äldre barnen (men även de behöver träna på stavningen) medan det gick lite långsammare för de yngre. De som blev fort klara fick en andra stencil att arbeta med. Ute lekte vi trädkull och gjorde sedan sketcher kring “sport”.

Läxa: Påsk-korsordet som alla barnen fick med sig hem.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar