lördag 27 april 2013

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Fritid och musik

Efter sångstunden gick vi igenom dagens läxa. Barnen visade upp teckningar, föremål och pyssel som de hade med sig för att illustrera sina fritidsintressen.
Med hjälp av en bilderbok pratade vi om vad man kan göra på stranden, i djungeln och i bergen de olika årstiderna. Vi pratade även om olika musikinstrument och prövade att slå på trummor och spela piano för att höra olika toner. Vi lekte affär, spelade "Alga Learning" och hade frågesport med hjälp av "Mitt första frågespel".

Läxa till nästa gång: Gör ett kollage med saker man kan göra på kvällen/natten och ett med saker man kan göra på morgonen/dagen. Ta även med ett föremål som symboliserar en sång du vill sjunga på sångstunden.Klass 2
Tema: Världen, kulturer och traditioner

Idag fick Victoria presentera sina tio lästa böcker och ta emot sina TVÅ första läsmärken!
Vi började dagen med att barnen fick berätta om sin läxa “mitt bästa resmål”. Alla var stolta och ville gärna stå framför klassen och berätta.
Därefter gjorde vi tankekartor kring begreppen “Världen” “Kultur” och “Tradition”, där alla fick komma med sina egna funderingar och erfarenheter kring dessa ord.
Barnen fick sedan sin läxa, vilken består av ett faktablad om ett land. Denna läxa behöver barnen lite hjälp med från föräldrarna och kanske använda internet för att leta upp fakta (flaggans färger, språk, m.m.). På lördag ska barnen få redovisa lite kort om just sitt land.
Ute lekte vi “land-kull” , “träd-kull” och “klockan”. När vi kom in hade vi grammatik och arbetade med ett arbetsblad om ”ck-ljud”. Vi började med att gå igenom på tavlan när ett ord behöver “ck” och inte, samt hur man kan skapa ett helt nytt ord genom att lägga till ett “c” innan “k”, tex “tak” och “tack”.
Som avslutning spelade vi spel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar