lördag 4 maj 2013

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Årstider och dagar
Efter sångstunden började vi med att gå igenom läxan. Vi pratade om vad som skiljer dag och natt åt och läste "Vilken härlig dag" samt "Pippi och starke Adolf". Vi sjöng även rörelsesången om veckodagarna och därefter spelade vi "Alga learning". Vi ritade tillsammans fyra teckningar; vår, vinter, dag och natt. Barnen fick turas om att rita olika föremål och aktiviteter på dessa teckningar som de förknippade med teckningens tema.
Vi fortsatte med att öva på sångarna till sommaravslutningen och barnen fick välja vilka dikter de ville läsa upp. Innan vi avslutade dagen med "Tack och adjö för idag" läste vi sagan om jordgubbstårtan ur "Sagor om sommaren".
Läxa:
1. Ta med ett föremål som symboliserar den månad du fyller år, alternativt förbered något att säga om den månaden, kanske med hjälp av ett kollage.
2. Fyll, tillsammans med en förälder, i den utvärdering av terminen som kommer med mail inom kort samt lämna ett förslag på vad just du ska ha för läxa/sommarprojekt under skollovet.

Klass 2
Tema: Astrid Lindgren
Vi var en liten grupp igår, bara tre stycken barn och jag. Barnen fick börja med att redovisa sin läxa om ett land. Vi fick höra Albin prata om Kina, Victoria om Spanien och Axel om USA. Det var väldigt spännande och alla lärde vi oss något nytt om de länder som blev presenterade.
Sedan delades det allra första svarta läsmärket ut i klassen! Axel hade läst ytterligare 5 böcker som han fick redovisa och sedan stolt ta emot sitt nya märke.
Efter detta inledde vi dagens tema, Astrid Lindgren, med högläsning ur Ronja Rövardotter. Axel och Victoria stafettläsa ur ett utdrag från Pippi Långstrump. Vi gick en tipsrunda (i klassrummet) med frågor om Astrid Lindgrens sagor. Alla verkade kunna sin Astrid Lindgren och de hade inte många fel. På rasten vi lekte “land-kull” och plockade blommor. När vi kom in spelade vi Alfapet och hade det mysigt.
Läxa: Fyll, tillsammans med en förälder, i den utvärdering av terminen som kommer på mail samt lämna ett förslag på vad just du ska ha för läxa/sommarprojekt under skollovet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar