lördag 18 maj 2013

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Geometriska former
Idag inledde vi lektionen med att gå igenom läxan och barnen tyckte det var roligt att berätta om just "deras" månad och hur de brukar fira sina födelsedagar. Efter att vi gått igenom läxan läste vi sagoboken "Barbapappa och formerna" samt sjöng sången om "Gubben cirkel". Vi fortsatte med att rita figurer på tavlan och barnen fick säga vilka figurer de såg.
Vi lekte stoppa handen i påsen och barnen fick då ta upp olika figurer som de fick säga vad de hette. Vi spelade "Snigelspelet" och "Bamses honungsspel" som båda var populära. Vi målade även en stor människa på ett stort papper med hjälp av olika former. Dagen avslutade vi med att, tillsammans med den äldre klassen, öva på sångerna inför sommaravslutningen.

Läxa till nästa gång: Öva på sångerna och dikterna till avslutningen.


Klass 2
Tema: Musik
Idag var det tema musik och stor del av tiden gick åt till att öva på sångerna till avslutningen. Christina och Victoria hade även med sig instrument som vi fick njuta av att lyssna till.
Barnen fick två stenciler som berörde temat. En stencil med bilder på instrument som de fick namnge och en stencil med bilder kopplade till kända svenska sånger som de skulle gissa sig till. Exempelvis en bild till en björn som skulle få tankarna till visan “björnen sover”.
Efter detta fick vi ut en kort stund och lekte och avslutade sedan med att öva inför avslutningen tillsammans med den yngre klassen.

Läxa: Öva på sångerna och dikterna inför avslutningen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar