måndag 20 januari 2014

Nytt skolmaterial

För eleverna i tredje klass har vi nu fått nytt undervisningsmaterial som kommer börja användas på lördag. Utifrån sin individuella kunskapsnivå kommer de tilldelas paketet "Läståget" eller "Läståget tuffar vidare". 
Dessutom finns nya "Berättartärningar" som kommer användas för både klass 2 och 3 vid muntligt och skriftligt berättande.

Här kan ni läsa mer om materialet:

Läståget

Hoppa på Läståget! Läståget tar eleverna med på en resa de bara inte får missa! Träffa Loa, Moa, Rosa och Tore, följ med dem och utforska läsandets lockande och svindlande vägar ända fram till det äventyrliga läslandet.

Laborativ läsebok. Strukturerad läsinlärning. Boken börjar med ljudenlig stavning. Lägg och para ihop bild-läskort, klistra in färgglada klisterbilder, läs, skriv, rita, måla, lös korsord, gör bläddror, spela spel mm.

En lustfylld bok för alla nyfikna elever som just börjat läsa. Fylld av härliga och inspirerande färgbilder. Smyg fram med små steg och befäst kunskaperna. Individanpassad bok som också blir elevens alldeles egna Första Läsebok. Tänk att vara med och göra sin egen läsebok!

Här kan eleverna arbeta mycket självständigt. Tydliga och enkla symboler som instruerar eleverna om vad de ska göra. Ibland behöver de läsförhörshjälp av en lärare eller förälder, men det mesta av arbetet klarar de på egen hand.

Eleverna får gå vidare när de klarat läsdiagnosen som finns i slutet av varje kapitel. Här gäller det att skaffa biljett till nästa läskapitel. Boken är både en läsebok och en arbetsbok. Allt i ett!

Boken är på 160 sidor.
Format: 24 x 17 cm. Fyrfärg.
Innehåller: 1 bok + 100 klisterbilder + 106 ordkort + 1 A5-låda.
Läståget tuffar vidare
En fortsättning på Läståget. Passar alla elever som kommit lite längre med sin läsning. Boken är uppbyggd på samma sätt som Läståget med klisterbilder och ordkort. Låt eleverna arbeta i egen takt. Följ med Loa och Moa på fler äventyr. 

Boken består av 8 kapitel som innehåller alfabetisk ordning, kort vokal, motsatsord, synonymer mm. Eleverna får vara med och göra sin egen bok. Lägg och para ihop ord- och bildkort, klistra in färgglada klisterbilder, läs, lös korsord, rita, måla, leta gömda ord, spela tärningsspel, lös hemliga meddelanden mm.  

Tydliga och enkla symboler som visar vad eleverna ska göra. Ibland behöver de läsförhörshjälp av en lärare eller förälder, men det mesta av arbetet klarar de på egen hand. Eleverna får gå vidare när de klarat läsdiagnosen som finns i slutet av varje kapitel. Här gäller det att skaffa en biljett till nästa lässtation. 

Boken är på 144 sidor. Fyrfärg. 
Format: 24 x 17 cm. 
Innehåller: 1 bok + 89 klisterbilder + 132 ordkort + 1 A5-låda.Berättartärningar
Berättartärningar sätter fart på fantasin och leder en muntlig eller skriftlig berättelse vidare framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar