lördag 15 mars 2014

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Experiment
Efter uppvärmningsprat och rörelsesång fick barnen tillverka egna förkläden inför dagens experimenterande.  Två och två fick de sedan utföra experiment där de testade vilka föremål som flöt och vilka som sjönk, vad som hände när man pudrade kanel på vattenytan och sedan droppade diskmedel på samt slutligen experimentet "Russinhissen". 
Efter picknick i klassrummet gick vi ut på tipspromenad, lekte på lekplatsen och hälsade på våra troll i trollskogen.Klass 2
Tema: Årstiderna
 Efter att ha gått igenom läxan så talade vi om de olika årstiderna och läste även en saga om årstiderna. Vi lekte bokstavsleken och bildade bokstäver på golvet innan vi fikade. Rasten spenderade vi med klass 3 och därefter utvecklade vi tillsammans vår påskteater.

Läxa till nästa gång: 
- I och J
- Sångerna till påskteatern.
- Skriva en påsk-dikt (enbart de barn som valde att skriva en egen)


Klass 3
Tema: Nyheter och omvärlden 
Eftersom vi inte hade setts på ett tag fick de som ville berätta om vad de hade gjort under lovet. Alla i klasen hade åkt skidor och verkade ha haft många riktigt sköna dagar!
Sedan gick vi igenom dagens läxa som handlade om nyheter. Jag lekte nyhetsankare  och läste upp de nyheter som barnen hade med sig. Det var lärorikt och vissa nyheter förde vi även samtal kring som en talövning. Vi gick även igenom korsordet om bokstaven “Ä”
Efter genomgången av läxan jobbade vi vidare med “Läståget” där alla ligger bra till. Vissa av barnen väljer att jobba lite  tillsammans om de ligger på samma sidor, men de allra flesta jobbar med sin bok helt individuellt. Efter Läståget tog vi mellanmål och rast. Resten av förmiddagen ägnades åt övning av påskpjäsen.

Läxa till nästa gång: 
- Öva på påsk/vår- sångerna. 
- Skriva en påsk-dikt (enbart de barn som valde att skriva en egen)
- Korsordsstencil om bokstaven “Ö”.


Påskfirandet
Information om påskfirandet (sånger, dikter och pjäsens rollfördelning) finns under fliken "Påskfirande 12 april".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar