lördag 29 mars 2014

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Kroppen och rörelse
Dagens lektion började med samling där varje barn fick presentera varsin docka/nalle/gris. Vi gick igenom kroppens delar samtidigt som vi mumsade russin. Efter det kröp alla barnen in i vårt lilla sagotält där vi läste Alfons och Mollgan i rekordfart. Sedan tvättade och hängde barnen upp lite kläder, lekte i rislådan, fiskade fiskar och gjorde pastahalsband. 
På 1 timme och 20 minuter hann vi med väldigt mycket och blev otroligt sugna på fika, så det var bara att ta fram våra matlådor. Lektionen avslutades med lite lek på skolans lekplats och ett snabbt besök hos våra troll (som tyvärr hade slut på chockladpengar). 

Uppdrag till nästa gång:
- Ta med kläder så du kan klä ut dig till påskkärring eller påskgubbe.


Klass 2
Tema: Djungel
Efter genomgången av läxan läste vi djungelboken och gjorde sedan dagens experiment. Det ena gick ut på att vi sorterade isär salt och sand med hjälp av ett kaffefilter och vatten. I det andra testade vi ytspänning genom att strö oregano på vattenytan och sedan hälla ned en diskdroppe i detta. 
Vi hade rast med klass 3 och övade efter denna på påskteatern tillsammans.

Läxa:
- Öva på påsksångerna och dikterna.


Klass 3
Tema: Experiment
Vi började dagen med att gå igenom dagens läxa som var korsord om bokstaven “Ö”. Alla hade klarat den galant! Sedan satte vi genast igång med Läståget eftersom vi även skulle hinna med några experiment innan rasten. Därefter tog vi rast med lilla klassen och gick sedan in för att öva på påskpjäsen,vilket tog det mesta av tiden av dagens lektion.

Läxa: 
- Barnen som har repliker till påskpjäsen har fått dessa medskickade hem idag. 
- Träduppgift. Alla får välja ett valfritt träd och svara på frågorna som finns på pappret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar