lördag 13 december 2014

Luciafirande i Svenska skolan

Klass 1
Idag hade vi fullt fokus på lucia och julfirande. Vi gjorde klart våra små tomtar, tränade på luciasångerna, pysslade julgranspynt och dansade kring granen innan det var dags att byta om och göra sig färdig för skolans luciatåg. 

Läxa till nästa gång:
- Pyssla eller skapa din begynnelsebokstav på valfritt sätt.


Klass 2
Vi började dagen som vanligt med att gå igenom läxan. Var och en fick presentera sina bilder. Vi delade ut läsmärket Dalahästen till Clara, som även fick redovisa en bok inför klassen. Sedan samlades vi i en ring och lekte en rörelselek tillsammans med en text som jag läste, "stor vs liten". Efteråt gick vi igenom olika motsatser tex: stor/liten, mjuk/hård, kallt/varmt osv. Barnen fick tänka igenom olika motsatser som de fick måla och sedan visa upp och prata om inför klassen. Barnens fantasi tog aldrig stopp! Efteråt så läste vi tillsammans hela boken "Ensammast i världen" och pratade om boken, vad som var bra/dåligt och även om hur de hade känt att läxan samt höst terminen varit. Sedan var det dags att gå in till de stora barnen där vi körde en snabb genomgång av sångerna innan det var dags att byta om och göra sig redo inför luciatåget som gick superbra och allt satt som det skulle! 

Läxa tills nästa gång:
- Läsbingo. Försök att få bingo och har du tid över kan du försöka dig på två rader eller tom full bricka!Klass 3
Vi började lektionen med att Victoria och Albin fick redovisa varsin bok och få sina nya läsmärken. Albin tog den svarta älgen och Victoria tog Pippi Långstrumps läsmärke.
Efter det var det dax för frågesport. Barnen delades upp i två lag och varje lag fick förbereda 10 frågor om jul och luciafirande i Sverige. Frågorna blandades sedan och tävlingen kunde börja!! Barnen tyckte det var väldigt roligt.
Klass 2 kom sedan in till oss och så körde vi ett genrep utav Luciatåget.
Klockan 12.00 var det dax att lussa för föräldrarna och det blev ett väldigt lyckat luciatåg. Alla barnen var så duktiga :-) 

Läxa till nästa gång:
Göra klart kapitel 4 i Den magiska dörren (eventuellt även kapitel 5).
Julbingo (Charlotte skickar ut detta till föräldrarna)


Luciafirande
Efter undervisningen bjöd barnen på ett jättefint luciatåg med sång och dikter! Därefter avslutade vi med ett härligt julbord som föräldrarna ordnat tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar