lördag 6 december 2014

Svenska skolan

Klass 1
Idag har vi haft julkalas hela dagen! 
Efter den sedvanliga morgonsamlingen plockade vi fram vår minibyrå. Vi repeterade färgerna och bokstäverna utanpå och öppnade sedan låda för låda. Inuti hittade vi både julsaker som tomtar, julgranskulor, stjärnor och ljus samt smakprov på pepparkakor, clementiner, små julgranar, dadlar och chokladtomtar. 
Vi tränade på luciasångerna, berättade om önskelistorna vi gjort till tomten och pysslade sedan fina ljuslyktor och påbörjade små tomtar som ska färdigställas nästa gång.  Vi färglade julbilder, läste Jul i Bullerbyn och spelade flera olika språkspel.
Slutligen åt vi tårta och drack julmust som födelsedagsbarnet Oscar tagit med. 

Läxa till nästa gång:
- Träna på luciasångerna!Klass 2
Idag började vi dagen med att prata pm jul och vad barnen skall göra under jullovet. Alfred fick ta emot sitt läsmärke, den schweiziska/svenska flagga och han fick redovisa en bok inför klassen. 
Sedan gick vi igenom läxan och jag samlade in alla delar de gjort hittills, så att jag kan gå igenom dem till nästa gång. Efteråt var det dags att introducera något nytt i klassen - nämligen Läståget! Barnen fick skriva sina namn och måla av sig själva i boken och även på sina tillhörande lådor. Sedan gick vi igenom bokstäverna: O, S, M, L, A och R. Barnen fick titta, jämföra och skriva de olika bokstäverna både i versaler och gemener. Det gick undan minsann och alla barnen verkligen älskade Läståget! Det var verkligen roligt och nu vet jag att vi kan fortsätta med detta direkt nästa läsår. Därefter blev det fika och högläsning av boken "Billy och Lotta på rymmen". När vi hade fikat klart var det dags att gå in till de stora barnen där vi utförde en noga genomgång av luciafirandet. 

Läxa till nästa gång:
-Sista delen ur "Ensammast i världen", del 7A och 7B. Läs texten och rita/måla en passande bild. Glöm inte att färglägga så gott ni kan.
-Träna på luciasångerna samt ev dikter. Klass 3
Vi började dagen med att gå igenom läxan.  Efter det spelade vi "Jul & Lucia Jeopardy", vilket barnen tyckte var väldigt roligt. 
Barnen fick sedan forsätta arbetet med Låståget, vilket flöt på bra.
Idag hoppade vi över uterasten eftersom vädret inte var det bästa. Istället blev det fika inne i klassrummet och lite småprat kring jultraditioner. 
Klass 2 kom sedan in till oss och vi övade på våra luciasånger. Det kommer bli ett jättefint luciatåg på lördag!!
Vi avslutade dagen med att tillsammans läsa Elsa Beskows Hattstugan och komma på rimorden.

Läxa till nästa gång:
- Läs igenom häftet som delades ut under lektionen (handlar om Jultraditioner). Nästa lektion blir det frågasport baserat på häftets innehåll :-)
- Börja på kapitel 4 i Den magiska dörren. (Lämnas in efter jul)
Hittas här: http://josefsahlin.se/?page_id=141
- Öva på luciasångerna och dikterna. Tänk på att läsa er dikt med hög röst så att alla hör.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar