lördag 5 september 2015

Svenska skolan 5 september

Klass 1

Klassen har fått en ny lärare och kommer detta läsåret undervisas utav Charlotte. 
Dagen började vi med att presentera oss för varandra. Eleverna fick välja varsin bänk att sitta vid vilket var väldigt spännande. Dom fick sedan ta upp varsitt djur ur en påse och berätta vad dom visste om just det djuret (hund, varg, uggla, räv och hund).  
Vi läste boken Kung älg och diskuterade om hur det skulle vara att bli kung. Eleverna hade många roliga funderingar.
Efter fika var det dags för tipsrunda och utelek.
Vi avslutade lektionen med att spela spel tillsammans: Små Kloka Barn på bokstavsjakt. 

Läxa till nästa gång: 
Förberedande skrivövning (skickas ut per mail).Klass 2-3
Vi började dagen med att välkomna alla tillbaka till svenska skolan. Alla fick berätta vad de gjort under sommaren och om sina upplevelser.
Sedan fick Elsa redovisa sin bok för att få sitt läsmärke med flaggorna. Efteråt fick barnen jobba självständigt med läståget. Därefter var det dags för fikapaus och lite frisk luft. Vi lekte Ormen och Blöckfisken och hann även med lite lek i gungan ute på skolgården. När vi kom tillbaka in efter rasten delades barnen in i par och fick varsitt rebushäfte att lösa tillsammans. Barnen jobbade otroligt bra och hjälpte varandra för att alla skulle förstå. När de hade gjort klart häftet fick de välja böcker att läsa tillsammans. De som inte riktigt kunde läsa fick hjälp av de större barnen och de andra turades om. När en bok var färdigläst fick de komma fram till fröken och redovisa boken samt svara på frågor om boken tillsammans.

Läxa till nästa gång:
- Läxhäfte; Besvara frågorna på första sidan, antingen med text eller bild (ta hjälp av föräldrar när det behövs) som skall redovisas för fröken vid nästa lektion.


Klass 4
Idag har vi haft besök av Göran Holm från Svenska Distans. Under en väldigt intressant förmiddag introducerade han vårt nya samarbete för elever, föräldrar och handledare. 
En skriftlig individuell kartläggning som gjorts under sommaren kompletterades med en muntlig sådan. Därefter delades individuella studieplaner, tillhörande litteratur och läxor ut till varje elev.
Vår sponsor Cavotec har inför det här läsåret sponsrat våra elever inom Svenska Distans med varsin iPad som kommer användas i undervisningen och läxarbetet. Det var många glada elever som idag fick ta emot dessa!

Läxa till nästa gång:
- Gemensamma övningar som ni inte hann klart i skolan:
Språkskrinet detektiv, sid 6-7
Språkskrinet clown, sid 6-7
Öva hemma stavning, sid 2-5
- Individuella läxor, omgång 1.
- Undersök "Espresso".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar