lördag 12 december 2015

Svenska skolan, 12 december

Läsgrupp A
Vi började dagen med att gå igenom läxan. Barnen fick presentera sina tre bokstäver. Sedan gick vi återigen igenom vokalerna genom att ljuda, skriva och diskutera kring dem, så att barnen börjar börjar lära sig dem. Barnen fick välja ut två bokstäver att färglägga och även berätta för fröken varför de valt just dem.

Läxa till nästa gång:
- Samla bilder eller små föremål som har med julen att göra. Vilka bokstäver börjar de på?


Läsgrupp B
Idag arbetade alla flitigt i Läståget innan vi avslutade med att hänga gubbe.

Läxa till nästa gång:
- Träna, träna, träna på bokstäverna så att du blir redo för medaljprovet.


Läsgrupp C
Under dagens lektion löste vi korsord, gjorde lättare räkneövningar och färglade julmotiv.
Det var en mysig lektion där vi pratade mycket om svenska skolan och elevernas ordinarie skola. Eleverna fick berätta vad de själva tycker dom är bra på och vad de tycker är svårt. Vi pratade om julen och hur vi brukar fira julafton. 

Läxa till nästa gång:
- Lös korsordet som delades ut under lektionen.
Gör ett collage om din jul.


Klass 1
Under en mysig fikastund läste vi boken Lilla häxan firar jul. Barnen fick sedan färglägga tomtar, julgranar, slädar och renar.

Läxa till nästa gång:
- Gör ett collage om ditt jullov.


Klass 2
Vi började med en snabb fikapaus och barnen fick berätta om vad deras planer var för jullovet. Därefter fick de jobba enskilt med Läståget.

Läxa till nästa gång:
- "Mitt jullov". Klipp och klistra ihop en liten bok om ditt jullov. Var spenderade du julen? Med vem? Vad fick du i julklapp? Läste du någon bok?
Detta skall sedan få presenteras vid nästa tillfälle.
- "Min jullovsbok": Läs tillsammans med föräldrarna en bok som handlar om julen eller vintern. Ta med den nästa gång och var beredd på att berätta för de andra. Kanske är den så bra att du vill tipsa om den på bloggen?Klass 3
Idag var vi med klass 4 och hade frågesport.

Läxa till nästa gång:
- Julbingo som Maria delade ut på lektionen.


Klass 4
Vi började dagen med att försöka lista ut på hur många sätt man kan skriva J-ljudet och kom fram till att det finns hela 6 olika sätt: J, G, DJ, GJ, HJ och LJ. Vi tänkte ut ord som börjar med alla de olika stavningarna, och under tiden lärde vi oss många nya ord.
Andra timman gjorde vi frågesport tillsammans med klass 3. Bland de olika kategorierna fanns Astrid Lindgren, Dagens, Svåra ord, Kroppen, Djurliknelser, Jul i Sverige och Svenska böcker.

Läxa till nästa gång:
- I januari kommer Svenska Distans och hälsar på oss igen. Jobba därför på så långt som möjligt i din individuella studieplan!
- Läs på om den Dagens du valt och skriv anteckningar och stödord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar