lördag 21 maj 2016

Svenska skolan, 21 maj

Läsgrupp A
Vi jobbade med föremål i dess olika former; hårda, mjuka, stora, små osv. Vi diskuterade vad som kan vara vad innan vi gick ut för att samla föremål i skogen tillsammans. Sedan gick vi in för att måla de former vi inte kunde hitta.


Läsgrupp B
Läsårets sista läsgruppsundervisning inleddes med medaljtestet för Tiziano och Oscar. De har nu lärt sig alla versaler och gemener i det svenska alfabetet och tilldelades därför medaljer!
Resten av lektionen arbetade vi vidare med Läståget. Målet är att alla eleverna ska vara färdiga med Läståget innan höstterminen startar, då vi kommer börja arbeta med nya böcker. 

Nästa gång är det skolavslutning och därför ingen läsgrupp, utan undervisning i de vanliga klasserna.


Läsgrupp C
Idag fick eleverna läsa upp sina dikter som de skrivit inför skolavslutningen. Vi övade på att läsa högt och tydligt och sedan diskuterade vi dikterna tillsammans.
Sista delen av lektionen spelade vi "Vem är jag?", vilket var väldigt uppskattat.

Läxa till nästa gång:
- Träna på din dikt och sommarsångerna.


Klass 1
Idag blev det fika och utelek tillsammans med klass 2. Tillbaka inne i klassrummet fick eleverna agera Konstnären, som är en av våra läsfixare. Alla fick blunda och lyssna till en text om glass och sedan måla sin inre bild med vattenfärger.
Vi avslutade lektionen med att sjunga igenom våra sommarsånger.


Klass 2
Vi jobbade med månader, veckodagar samt årstider. Vi lärde oss ramsor samt läste texter som skulle hjälpa oss att komma ihåg ordningen. Sedan gick vi igenom läxan och hann med en snabb genomgång av sommarsångerna, innan det var dags för att avsluta dagen.


Klass 3
I klass 3 började vi med att repetera inför den stundande sommaravslutningen. Alla läste upp sin sommardikt med hög och tydlig röst inför kamraterna. Sedan sjöng vi Pippis och Idas sommarsånger och även Sjörövarfabbe. Jag intygar att klass 3 är redo för sommaravslutningen! 
Vi gick sedan igenom läxan som bestod av att böja i olika tidsformer flera viktiga svenska verb. Hemläxan gick jättebra och eleverna tyckte inte alls att det var svårt med verbböjningar så nu måste vi höja svårighetsnivån till nästa läsår. Sista stunden jobbade vi vidare med läståget.

Läxa till nästa gång: 
- Träna på sommarsångerna och dikterna.
- Gör minst två sidor i det gröna läståget (för de elever som har den boken) och minst 5 sidor i det blå läståget (för de elever som har den boken). De sidor som inte är klara till sommaravslutningen är sommarläxa...


Klass 4
Idag har eleverna genomfört det nationella provet i svenska. Detta består av en läsförståelsedel, en skrivdel och en stavningsdel. Provet tog hela förmiddagen i anspråk och kommer utvärderas såväl av lärarna på Svenska skolan i Lugano samt av Svenska Distans. Vi återkommer därefter med resultatet till varje elev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar