söndag 25 november 2018

Svenska Skolan, 24 november

Stjärnklassen
Kristian, Eva, Anna, Amanda

Idag fick de som inte var färdiga göra färdigt alla bokstäver upp till bokstaven H och alla andra fick under tiden spela alfabetsspel på iPad. Efteråt pysslades det där alla fick göra en egen julkalender som räknar ner dagarna till Julen.
Vi avbröt en stund för att tillsammmans med de andra eleverna öva på luciasångerna och fika. Sista timman fick Kristian gå över till Pernilla och vi andra övade sång och dans för ett möjligt uppträdande på luciafesten. 😊
Eva tilldelades den nya ”Stora prickboken om mig”, som ska tas med vid varje lektionstillfälle.

Läxa till nästa gång:
-Ta med en liten glasburk

-Öva på luciasångerna

Språklära med Camilla
I vanlig ordning började vi morgonlektionen med att arbeta i våra olika övningsböcker. Idag tog vi upp bla sammansatta ord, ord som stavas med o eller å samt lärde oss nya ord ur en text om Vikingatiden.

Läxa till nästa gång:
- Ett kapitel för de som har Rivstart eller ZickZack. Ett uppslag för de som har Språkskrinet eller Öva hemma.


Johannas bokklubb
Dagens bokklubb ägnades åt att arbeta med ”Min trädkoja med 13 våningar” som vi just läst ut. Med hjälp av bokkortleken förde vi ett långt samtal om huvudpersonens karaktär, bokens upplägg och diskuterade innehållet.
Under slutet av lektionen läste vi varsin bok som vi själva valt.
Camillas bokkkubb
Vi hade läst de första fem kapitlen hemma och arbetade idag med att diskutera dessa. Vi pratade om vem av personerna i boken som vi helst skulle vilja vara, funderade över vilken tid som handlingen utspelar sig och drog paralleller till flera andra böcker av Astrid Lindgren.
Slutligen högläste vi ännu ett kapitel och fick under tiden agera konstnärer och illustrera något som passade till boken.

Läxa till nästa gång:
- Läs eller lyssna vidare till sid 144 (tom kapitel En klo av järn).


Pernillas bokklubb 10-11
Viktoria, Ingrid

Vi startade med att lyssna på avsnitt 1 och 2 av Häxorna (SR-Radioteatern). Därefter ställde jag frågor på det som vi lyssnat på som besvarades muntligt.

Läxa till nästa gång:
Läsa Årsmötet

Pernilla temagrupp kl 11-12
Viktoria, Ingrid, Tiziano och Leo

Första delen av lektionen ägnade vi åt Luciasång.När vi kom tillbaka till klassrummet fikade de som inte redan hade gjort det under tiden som vi lekte Alias och en bokstavslek.

Läxa till nästa gång:
Öva på sångerna


Pernilla språkläragrupp 12-13
Viktoria, Kristian, Tiziano


Jag började med att dela ut en påse med olika grejer till alla. Viktoraioch Tiziano skulle skriftligt beskriva de figurer och saker de fått i sin påse. Kristian fick istället försöka skriva namnet på sakerna. Vi rättade stavningen efter avslutat arbete. Kristian fick även koppla ihop bilder med ord mha ett memory. Desstom gjorde han några sidor i Läståget. När Viktoria och Tiziano var klara med sina beskrivning fick även de arbeta i boken en stund. Sista stunden på lektionen spelade vi memory.

Läxa till nästa gång: Viktoria och Tiziano sid.40 och 41(om djur) i boken. Kristian; korsord samt igen läsa orden på stencilen många gånger då vi inte hann gå igenom dem under dagens lektion.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar