söndag 8 september 2019

7 september

Klass 1:
(Oliver och Alexander)

Skolstart! Violeta var inte på plats, så Johanna hoppade in som vikarie. Vi började dagen med att spela svenska memory. Oliver vann en jordskredsseger. Efter det har vi läst en bok om Gittan och gjort drömfångare. Sedan fortsatte vi med godisprovning. Löständer och polkagrisar var favoriterna.


Klass 2:
Det var så kul att få välkomna alla elever tillbaka efter sommarlovet igen!
Den här klassen kommer ha en timma språklära med Maria varje gång och resterande tid kommer Camilla och Johanna att turas om med.
Första timman kommer alltid ägnas år läsning och läsförståelse. Idag parläste vi ”Vi vill ha disko” och tränade på att sammanfatta boken både muntligt och skriftligt.
Andra timman, med Maria, delades övningsboken ”Språkskrinet Detektiv” ut till samtliga elever. Vi pratade om substantiv, verb och adjektiv och hann börja jobba med de första sidorna.
Tredje timman spelade vi memory med bild- och textkort med dubbelteckning. Eleverna börjar bli riktigt duktiga på sopa/soppa, väg/vägg osv.
Slutligen läste vi dels om Roald Dahl och dels om Michelle Obama. Sim vanligt väckte de här texterna många frågor och diskussioner!

Läxa till nästa gång:
- Språkskrinet sid. 4

Klass 3:
....
Andra timman, med Camilla, fick vi träna på att presentera oss själva. Utifrån ett förslag på frågeställningar skrev eleverna stödord, filmade sin presentation, gav och fick feedback av varandra, förbättrade, filmade igen och fick slutligen en sista feedback. Det var härligt att få ta del av allas engagemang i övningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar