lördag 23 november 2019

Svenska skolan, 23 november

Klass 1

Idag fick eleverna utdelat var sitt häfte ”Julkul” som de påbörjade med att arbeta självständigt i. Eftersom häftet inte är färdigt kommer vi att fortsätta att arbeta i den även nästa gång. Vi han med fika och två klipp ur ”Petra och patienterna”. Sista halvtimman kom resterande elever in för ett genrep av luciasångerna. Alla elever fick utdelat sångtexterna för att öva hemma.
!!! Glöm inte att meddela närvaron inför Luciatåget på Piazza Riforma den 13 och Liciatåget och Julfikat på skolan den 14 dec!!!

Klass 2

Första timmen läste vi precis som vanligt som vi gjort de tidigare gångerna. Vi fick sedan turas om att läsa högt för Johanna. Vi avslutade sedan första timmen med att lyssna på UR:s dramatisering av Bröderna Lejonhjärta. Vi hann med två stycken avsnitt.

Andra timmen med Maria fick vi göra en hel stencil med regelbunden komparation av adjektiv. Sedan fortsatte vi sedan med ett litet prov på de tre ordklasserna som vi har jobbat med sedan terminsstart: substantiv, adjektiv och verb, med bra resultat för alla!!! Sista delen av lektionen började vi prata om Ng-ljudet och de tre sätt man kan stava Ng-ljudet på.

LÄXA: gör klart stencilen om Ng-ljudet och träna på stavningen av orden. Nästa gång blir det en liten Ng-ljudsdiktamen.

Sista halvtimmen ägnade vi åt att öva inför Luciafirandet. Alla Lucia-sångerna hittar du här på webben.
Klass 3

Klass 3 pratade om hjälpverb idag. Vi diskuterade betydelsen av många vanligt förekommande hjälpverb och vi gjorde övningar som vi läste upp högt för varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar