lördag 19 september 2020

Svenska skolan, 19 september

Klass 1

Idag så hade jag min första lektion med mina stjärnelever.

Eftersom vi inte har setts på ett bra tag så fick var och en tid och utrymme att berätta precis vad de ville, en händelse, något de har ätit, något de har gjort, något de har sett, precis vad som helst!

Efteråt arbetade vi med ord som saknar en bokstav, efter gemensam genomgång så fick alla turas om att säga ett utav orden och en färg som alla sedan fick färglägga. Vi fikade utomhus och lekte ”kom alla mina små kycklingar”! 

Tillbaka i klassrummet läste jag boken ”Aladdin och den gåtfulla prinsessan” och lekte ”Kommer du ihåg”? 

Vi avslutade dagen med att titta på Svt play.


Klass 2

Första lektionen hade Anna förberett ett quiz om djur. Hon hade skrivit ett kort med information om ett djur som alla fick studera i 20 sek och sen fick vi frågor på det. Till nästa gång är det Viktoria som förbereder lektionen. 

Vi fortsatte sen på djurtemat när vi gjorde dagens. Dagens denna gång handlade om myskoxen. Vi lärde oss mycket om den och tittade även några klipp på youtube med myskoxar.Med Maria pratade vi om skiljetecken: punkt, komma, frågetecken och utropstecken. Eleverna fick prata och diskutera vilket skiljetecken som passade bäst i de meningar som fanns i arbetsboken.
Klass 3 

Idag blev det en mycket liten klass 3 pga av sjukdom och andra förhinder. Vi som var med idag fortsatte det flitiga arbetet med Sofia Distans, bl.a. med att läsa Astrid Lindgrens ”Mio min mio”, som sedan ska analyseras i distanskursen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar