lördag 5 september 2020

Svenska skolan, 5 september

 Klass 3 har precis satt igång med sina Sofia Distans program och vi bestämde att den mesta tiden går till enskilt arbete med programmet men att vi har en gemensam stund i början när vi pratar om språklära. I dag började vi dagen med att prata on nyord, dvs svenska ord som ganska nyligen har kommit in i språket men som nu används dagligen i tidningar, på internet osv och därför är ord som är bra att förstå.


Klass 2 

Första skoldagen i Svenska skolan på ett halvår! 🤗 

I klass 2 ägnade vi morgonen åt att diskutera hur vi vill lägga upp vår undervisning. Eleverna bestämde att vi både ska jobba med Språkskrinet, läsa, skriva och prata. Dessutom vill de gärna själva hålla i någon lektion var under läsåret. Det kan tex vara att ordna en frågesport, organisera ett smaktest med ögonbindel eller, som många efterfrågade, ta med recept och ingredienser till chokladbollar. Först ut är Anna som vill göra en quiz nästa gång. 

Vi har också börjat med ”Dagens” igen. Den här gången handlade det om Ishotellet i Jukkasjärvi. 

Med Maria fick vi vår nya skolbok för läsåret: Språkskrinet Alien. Den handlar om klass 4b och i första kapitlet läste vi om Erik som kommer ny till klassen. Vi fick svara på frågor på och mellan raderna och förklara svåra ord. 

Slutligen läste vi om Zara Larsson. 

Läxa till nästa gång:

- Sidorna 6-7 i nya Språkskrinet som ni fick idag.

- Berätta hemma om Ishotellet och visa bilderna. 

- Fundera och planera den lektion som ni själva vill hålla i.

- Sidorna 6-7 i Språkskrinet om meningsbyggnad och skiljetecken. Gör även klart sidorna 4-5 om de inte är klara.


Klass 1

Första skoldagen i Svenska skolan efter sommarlovet. Vi ägnade första timmen åt övningar med ord på bokstäverna E, M, O och R. Andra lektionen gick vi ut i det fina vädret och åt det medhavda mellanmålet och lekte lekar. Vi lekte en lek där barnen skulle gissa vilket av 9 olika föremål som hade tagits bort. Efter det kastade vi Gris. Sista lektionen ägnade vi åt att läsa boken  Hermans Hemlighet. 

 Läxa till nästa gång:

- Gör klart övningshäftet med bokstäverna O, M, E och R.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar