lördag 17 maj 2014

Svenska skolan

Klass 1
Tema: Naturen
Idag stannade vi ute i det härliga vädret och läste om Putte i Blåbärsskogen, åt blåbär och pysslade egna konstverk med träd och buskar. Vi lekte lekar, sjöng och planterade frön i krukor. Klass 2
Vi inledde med att gå igenom läxan som var bokstäverna M och N. Efter det introducerade vi "Läsfixarna" från En läsande klass, samtidigt som vi läste en bok. Vissa karaktärer var svårare för barnen att förstå (såsom detektiven och konstnären) och andra var lättare (såsom cowboyen och spågumman). Överlag verkade barnen tyckta om övningen. Vi fikade och sedan tog vi rast med den äldre klassen. Vi lekte Plåsterkull och Ormen. 

Efter rasten hade vi en tipspromenad tillsammans med den äldre klassen, vilket var jätteroligt. Vi blandade grupperna mellan klasserna och det fungerade bra. Tillbaka inne hade vi dagens experiment “Vad är luft?" där vi testade vad som händer om vi blåser in luft genom sugrör till en påse som ligger i en hink fylld med vatten. Vi prövade även att blåsa på olika föremål såsom fjädrar och frön för att testa vilken som kom längst. Dagen avslutades med att vi övade på sångerna till skolavslutningen. 

Läxa:
- Öva på dikter (för de som vill) och sånger till skolavslutningen! 
För de som inte känner igen melodin till Förgätmigej finns den här;http://www.youtube.com/watch?v=rg-nGp04IzYKlass 3
Tema:
Vi delade ut hela två stycken läsmärken (svarta älgen och guldälgen) till Victoria. Efter detta gick vi igenom dagens  första läxa som var en stencil bestående av ändelser. Därefter fick varje barn gå fram och läsa upp sin medtagna roliga historia framför klasen. Det blev mycket skratt då vi fick höra många riktigt roliga historier. Vi övade sedan på att berätta egna historier med hjälp av bild-tärningar. Barnen kastade var och en tärningarna och fick, utifrån bilderna som visades, berätta en historia som sedan blev längre och längre ju fler gånger tärningarna kastades. Efter detta jobbade vi med Läståget innan vi tog mellanmål och rast med klass 2.

Vi stannade sedan kvar utomhus och bjöd in klass 2 till en tipspromenad baserad på dagens tema om roliga historier. Barnen delades in i grupper och fick gå runt och svara på frågorna som var riktigt kluriga. Efter rättningen stod gruppen med Natalie, Elsa och Sofia som vinnare med flest rätt.

Vi avslutade dagen med sångövning till skolavslutningen.

Läxa till nästa gång:
-Läs historien om Rolf och tänk på de olika lässtrategierna som vi har pratat om under lektionen. Före, under och efter läsningen...
-Två stenciler om adjektiv.
- Öva på sommarsångerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar