lördag 25 april 2015

Svenska skolan

Klass 1
Idag har vi haft sagotema i yngsta klassen. Vi läste om modiga prinsar och prinsessor, gjorde egna guldkronor, klädde ut oss och målade våra handtavlor i guld.
Som vanligt gick vi igenom vår läxa och visade vilka bokstäver vi färglagt. 
Idag använde vi våra handdockor som fick uppträda på cirkus samt lekte lekar som "Hela havet stormar" och "Ringen ska vandra".

Läxa till nästa gång:
- Gör ett collage med något du tycker är fint, något som smakar gott, något som luktar gott, något som låter fint och något som känns skönt.
- De som vill får gärna fortsätta färglägga fler bokstäver i pärmen. Antingen bokstäverna i det egna namnet eller de bokstäver vi tränat på i skolan (A, E, O, L, T, K, R, S, M).Klass 2
Vi började dagen med att dela ut läsmärke till Lucas, den svarta älgen. Sedan gick vi igenom läxan där varje barn fick berätta vad de hade för svar till frågorna av texten. Efteråt så samlades vi i ena hörnet av klassrummet och lekte lekar. Fröken drog upp lappar och läste högt vad som stod och barnen följde med rörelser. Det fanns både svåra och lite lättare så barnen fick hjälpas åt som ett team. Efter var det dags för fika och en massa skratt. När barnen var mätta och eftersom det var regn ute så delades de in i par och fick klura ut olika ord/bil pussel. Barnen jobbade otroligt bra och hjälpte varandra om någon inte förstod. Efter att de klurat ut alla ord spel så var det dags att gå in till de stora barnens klass rum där alla barn i svenska skolan samlades för att dela ut diplom till dem som har varit med i läsutmaningen. Clara och Alfred fick varsitt diplom och Clara kom 4a i sin grupp och vann även ett pris. Det firade vi alla med att äta tårta och dricka saft! 

Läxa till nästa gång:
- Läs och skriv läxan. Viktigt att alla barn gör läxan så att inte någon halkar efter under genomgången. Klass 3
Dagens lektion inleddes med självständigt arbete i form utav Lästàget. Eleverna tycker det är roligt och arbetet flöt pà bra.
Efter det arbetade vi med dikter. Vi tittade pà lite tips som man kan använda sig utav när man skriver dikter. Vi läste 3 olika dikter som vi sen arbetade med tillsammans. Vi letade upp rim, upprepningar, liknelser, metaforer mm. Detektiven kom ocksà in när vi stötte pà ord som vi inte kände igen. Det var ett roligt ämne som vi kommer jobba vidare med nästa lektion.

Läxa till nästa gång:
- Stencilerna med adjektiv, verb och substantiv. (Charlotte skickar det till alla föräldrar.)Läsutmaningen 
I slutet av undervisningen samlades alla skolans elever i ett av klassrummen för att fira alla de barn som kämpat hårt med Läsutmaningen. De tio elever som deltagit tilldelades fina diplom. Vi fick även dela ut ett presentkort på 400 kr till Axel som tog segern i tävlingskategorin 2-3 och ett presentkort på 100 kr till Clara som tog fjärde platsen i tävlingskategorin F-1. 
Vi avslutade med tårtkalas för oss alla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar