lördag 19 maj 2018

Svenska skolan, 19 maj

Språklära
Idag började vi dagen med överkursgrammatik; transitiva och intransitiva Verb. Vi pratade om skillnaden mellan att säga Lägga och Ligga eller Sätta och Sitta, sedan  jobbade vi i Rivstartboken både med övningar på papper och Webbövningar. Vi formade oss iallafall en idè om vad ett transitivt och ett intransitivt verb är. Den tredje timmen skrev vi artiklar till skolans tidining som ska bli klar till sommarlovet och sist men inte minst övade vi på sångerna som vi ska framföra på skolavslutningen den 2 juni.

Läxa: Gör klart övning 16.1 i Rivstart övningsboken om Uttryck med färger.
Teater
Idag ägnade vi största delen av undervisningen till att öva på vår teaterpjäs "Kärleksmysteriet".

Läxa till nästa gång är att öva in dina replikerna samt ta med rekvisita. Vi ägnar hela nästa lektionstillfälle till repetitioner, så alla behöver vara på plats.

Rekvisita att ta med till nästa gång:

Bananskal - Clara
Flygel - Alfred
Anteckningsblock och penna - Anna
Orange kläder och reflexväst - Tiziano
Skolsyster-kläder - Clara
Svart mustasch - Albin
Liten papperspåse
2 likadana halsband - Clara
Handklovar/handbojor
Polisuniform - Elsa
Prästklädsel - Oscar
Plakat med akt och plats
Skylt med texten BANK


Svenskpatrullen
Dagens första 90 minuter var jag och Leyla ensamma då Ingrid övade avslutningspjäsen med den gruppen. Vi gick igenom läxan till dagen som handlade om dubbelteckning. Vi pratade lite om hur man avgör om det ska vara dubbelteckning eller inte. Sedan stafettläste vi  "Ring 112" av Helena Bross och Christel Rönns. Det gick jättebra. Efter detta arbetade vi lite i boken, löste något korsord. Innan fikapausen hann vi också med en favorit i repris, "Den försvunna diamanten". Under fikapausen högläste jag en bok om Super Charlie och mormors mysteriet utav Camilla Läckberg och Milli Sarri. Efter pausen kom Ingrid också tillbaka till klassen och vi började med att göra ett litet "fotoablbum" med bilder från året i svenska skolan. De blev inte riktigt klara så vi fortsätter nästa gång. Dagens lektion avslutades med genrep utav skolavslutningens sånger tillsammans med de andra klasserna.

Läxa till nästa gång blir övningen med dubbelteckningSmartisarna
Efter teaterrepetitionerna var det dags för förhör av en gammal läxa från 5 maj med några vanligt förekommande ord. Eftersom vi sen hade lite ont om tid för att göra en tipspromenad, så tog vi frågorna i klassrummet. Eleverna hade superbra koll på våra väsen. Bra jobbat! Sen sjöng vi "ja må han leva" för Victoria när hon berättade för oss att det var hennes födelsedag idag. Jag avslutade med att läsa en text om Faraoner i Egypten.
 Sångövning

Vi avslutade med att öva på sommarsångerna inför skolavslutningen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar