lördag 5 maj 2018

Svenska skolan, 5 maj

Camillas klass
Smartisarna

Halva undervisningen ägnade vi idag till vår pjäs "Kärleksmysteriet" tillsammans med Camillas klass. Rollerna fastställdes, lista över rekvisita gicks igenom och vi hann repetera hela pjäsen två gånger.

Efter teatern ägnade vi oss åt våra väsen. Vi hade trollet, vätten, tomten och lyktgubben kvar att gå igenom. Sista halvtimmen repeterade vi sommarsångerna tillsammans med övriga skolan.

Sist men inte minst så gratulerar vi Tiziano till 65 lästa böcker. Det belönades med Pippi-märket. Grattis Titzi!

Läxa till nästa gång:

Kuvertet med frekvent förekommande ord som var läxa till 5 maj
Ta med kläder du ska ha på teatern
Öva på dina repliker
Repetera väsen - https://urskola.se/Produkter/166843-Mytologerna-TomtenSvenskpatrullen

Idag började vi med att återigen arbeta med häftet med grönsaker och frukt som vi påbörjade för ett tag sedan. Vi repeterade namn på olika frukter och grönsaker, letade upp dem i olika maträtter och övade oss på att stava. Vi arbetade på med detta en ganska bra stund och sedan löste vi lite olika korsord och gjorde en del andra övningar. Under fikapausen läste jag klart boken om Familjen Knyckerts. Sedan ägnade vi en stund åt att spela "Den försvunna diamanten samt ett memory där man skulle para ihop ett ord med en bild". Slutet av lektionen hade vi sångövning inför sommaravslutningen om några veckor. 

Läxa till nästa gång blir de övningar som jag delade ut. Att para ihop bilder och ord till Kristian och att öva på dubbelteckning av konsonant för Leyla.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar