lördag 12 oktober 2019

Svenska skolan, 12 oktober

Klass 1
Stjärnklassen
Kristian, Anna, Alex, Amanda, Oliver

Idag delade jag ut ny skrivhäften till alla elever. Det är viktigt att de tas med till skolan vid varje lektionstillfälle.
Vi började med att klippa ut och klistra in hela alfabetet, emellanåt avbröt vi för en fika och då ficka de titta på ”Petra & patienterna”. Sista timman började Kristian och Anna med att spela Yatzy och Amanda, Alexander, Oliver Memory.

Till 19 oktober:
Ta med Halloween utklädnadKlass 2
Första timman läste vi ”Saga sagor” och ”Min kompis Boris”. Vi läste högt i par eller i en liten grupp, gick igenom nya ord och tränade på att sammanfatta muntligt och skriftligt.

Med Maria tittade vi närmare på den svenska ordklassen Substantiv. Vi diskuterade skillnaden mellan en- ord och ett- ord, och hur man kan få lite hjälp att välja rätt. Vi arbetade flitigt i vår Språkskrinet bok och med muntliga övningar.
LÄXA: Gör klart sidan 18 ( första delen) i Språkskrinet Detektiv.

Sista lektionen hade vi prov på orden med dubbelkonsonant som vi arbetat med tidigare gånger. Bra resultat för alla!!
Slutligen läste vi om Amelia Erhardt och Barack Obama och som vanligt väckte det många frågor och funderingar.

Klass 3

Klass 3 började dagen med att gå igenom skillnaden mellan transitiva verb och intransitiva verb. Sedan tittade vi närmare på några svenska verb som kan vara svåra att använda rätt, nämligen ligga-lägga, sitta-sätta och stå-ställa. Vi gjorde flera övningar både muntliga och skriftliga för att förstå bättre när det passar med ligga-lägga hellre än sitta-ställa eller stå-sätta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar