söndag 20 oktober 2019

Svenska skolan, 19 oktober

Klass 1
(Kristian, Eva, Anna, Amanda, Oliver)

Vi började dagen med att arbeta i ett skrivhäfte med Halloween som tema. Alla elever arbetade mycket bra och tyckte att det var extra roligt. För alla rätt och flitigt arbete fick man utdelat ett klistermärke. Vi tog en kort fika innan vi satte igång med Halloween pyssel. Efter mycket klippandet och klistrande fick vi många fina pappers pumpor. De sista 15 min klädde barnen ut sig för en mini Halloweenfest med dans.

Klass 2

Vi började dagen med att läsa. Alla valde vi olika böcker och turades om med högläsning. Alla fick också i uppdrag att notera minsts tre svåra ord. I slutet av lektionen gick vi tillsammans igenom alla orden och dess betydelse.

Med Maria jobbade vi idag med ordklassen VERB, det som händer och det man gör. Sedan tränade vi på att böja verben i de olika tidsformerna, både verb med regelbunden och oregelbunden böjning.
LÄXA: träna på tempusformerna till de vanliga verben: VARA, GÖRA, ÄTA, DRICKA, HA och GÅ. Vi ska ha ett litet prov nästa gång på dessa verb!

Gör klart hela sidan 24 i Språkskrinet Detektiv

Sista lektionen började vi med att läsa om Bill Gates och Ruth Harkness ur Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda och Godnattsagor för rebelltjejer.

Läxa till nästa gång: Eftersom det är läslov passar vi på alla läsa. En bok var. Vissa lånade med sig en bok hem andra hade en hemma som de ville läsa. Efter lovet gör vi en kort presentation av boken vi läst.
Klass 3

Klass 3 började dagen med att repetera vad huvudsats och bisats betyder och hur man känner igen dessa. Vi gick också igenom var i en huvudsats resp. bisats man ska placera negationen alltså ”inte”. Nu är vi experter på BIFF-regeln :-)
Följande två lektionstimmar arbetade vi intensivt med våra Sofiadistans program.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar