lördag 22 oktober 2016

Svenska skolan, 22 oktober

 Läsgrupp A
Idag var det mycket spring i benen och vi bestämde oss därför att börja morgonen med att gå ut och plocka löv, kastanjer och pinnar till pysslet. Ihopplockningen gick snabbt och en runda till parken blev det också. Väl tillbaka hann vi med att göra varsin hösttavla, innan vi gick över till att läsa "Totte bakar" och titta på avsnitt 2 av "Pappa på dagis".

Läxa till nästa gång:
-Ta med en bild på något djur du tycker om och en bok som handlar om djur.Läsgrupp B
Vi började idag med individuella övningar. Aston fick jobba med ett korsord och Kristian och Leopold fick kopiera ord i spelet ABC. Efter det jobbade barnen med ordpussel som vi tidigare har jobbat med och som barnen tycker om. Vi avslutade med Dagens där vi pratade om norrsken och vi skrev också om norrsken i vår bok.

Läxa till nästa gång: 
-Jobba vidare vidare i läståget.


Läsgrupp C
Det var imponerande att se hur hårt och koncentrerat eleverna arbetade idag! De började med att parvis läsa en bok om Rolf. De läste idag varannan mening var och hjälptes åt för att förstå innehållet. Därefter återberättade de händelseförloppet med stöd av bilderna och avslutade med att svara skriftligt på ett tiotal frågor om handlingen. 
Att rätta stavningen i någon större utsträckning hade jag inte hjärta till idag!

Läxa till nästa gång:
- Nu när det är läslov (ja, det heter så i Sverige nu) och dessutom tre veckor tills vi ses nästa gång, så vill jag att ni läser riktigt mycket så att jag får dela ut läsmärke till allihop nästa gång! 📚📚📚


Läsgrupp D
Idag började vi att gå genom sj-ljudet. Dels hur det kan uttalas på olika sätt, men framförallt hur det stavas på flera olika sätt. Vi läste många ord som började med sj-ljudet och avslutade genom att "arbeta" vidare med dagens tema på ett lite roligare sätt. Nämligen genom att leka charader och äta choklad och gelénappar...

Läxa till nästa gång:
- Läs, läs, läs! Det är läslov! Sikta på att ta ett nytt läsmärket tills nästa gång vi ses, om tre veckor.📚📚📚Klass 1
Vi gjorde Halloween-pyssel tillsammans. Först målade vi lyktor och sedan gjorde vi spöken.


Klass 2
Vi började med att klippa ut kartor som vi färglagt på tidigare lektion och bokstäver för att skriva Schweiz på alla olika språk som talas här. Vi började klistra in stort papper som vi ska skicka till Australien. Det ska bli ett collage när det är klart. När man klippt färdigt sitt fick man måla eller arbeta med läsförståelse genom att svara på frågor till en text. Efter detta fick var och en berätta och visa bilder från den plats som man valt (läxan till dagens lektion). Dagens idag var norrsken. Vi pratade om vad det vad och hur det kan uppstå. Om man ville fick man måla egen bild av norrsken. 

Läxa till nästa gång:
- Avslutningsvis fick alla elever ett kuvert med olika läsutmaningar att göra tills vi ses nästa gång (Att öppnas en åt gången i nummerordning.)


Klass 3
Idag fortsatte vi med våra läs- och skrivböcker. I läsförståelsen läste vi om hur man jonglerar och gör egna käglor att jonglera med. I Språkskrinet Clown berättade eleverna vad de skrivit att de ser, hör och gör under rasten. Sist men inte minst pratade vi om känslor och vi jobbade i boken om "ord om känslor".
 
Läxa till nästa gång:
- Öppna läslovskuvertet och följ instruktionerna.... 
- Skriv om Halloween på sidan 22 i Språkskrinet Clown.


Klass 4
Vi fortsatte att gå igenom pronomen och pratade idag om reflexiva och possessiva pronomen, samt gjorde flera övningar i boken om pronomen (fram till och med sidan 12).
Efter grammatiklektionen övergick vi till att arbeta med texter. Idag handlade det om återberättande texter i form av tidningsartiklar. Eleverna fick lära sig om hur man skriver rubrik, ingress, brödtext och bildtext. De arbetade individuellt och i par med ett tjockt häfte om ämnet. Vi gick löpande igenom de olika lösningarna och textförslagen, innan vi fortsatte med nästa del.

Läxa tilll nästa gång:
Elevspel (www.elevspel.se) "Har du koll på pronomen?" övning 3-7
- Gör färdigt häftet om tidningsspråk.
- Läs, läs, läs! Det är läslov! Läs vad ni vill och berätta om det nästa gång. Läslovsutmaningen, böcker eller tidningar... 📚📚📚


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar