måndag 26 mars 2018

Svenska skolan, 24 mars

Marias klass

Av de 9 svenska ordklasserna har vi nu pratat om 7. En ordklass som vi inte ännu gått igenom är KONJUNKTIONER och det passade därför utmärkt att prata om konjunktioner idag.
Vi pratade om fogeord och bindeord och om konjunktioner som arbetar i par, spännande. Eleverna gjorde också flera övningar i Rivstartboken om konjunktioner.


Läxa: I påskveckan och veckan efter är vi med i läsutmaningen, så läs så mycket ni orkar från den 30/3 till den 12/4!

Camillas klass

Efter intensivt fokus på läsförståelse de senaste gångerna valde vi att idag koncentrera oss på våra arbetsböcker istället.
Efter två timmars intensivt arbete slog vi ihop böckerna och spelade istället Alfapet och läste KP sista timman.
Svenskpatrullen

Idag var klassen förstärkt med Anna, Tizano och Viktoria. Vi började dagen med att jobba enskilt i övningsböckerna. Efter detta tog vi en fikapaus. Vi fortsatte sedan med att uppmärksamma Rocka sockorna som ju var nu i veckan som gick, den 21/3. Det var ingen i klassensom hade hört talas om den. Jag förklarade lite kort vad den handlar om. Sedan gjorde vi en liten övning  för att belysa olikheter där jag la ut kort med alternativ i klassrummets fyra hörn. Jag läste olika frågor om hur man ser och vad man tycker om. Eleverna fick gå runt och läsa på korten. Sedan fick de ställa sig vid det kort med det alternativ som var deras svar på frågan. Bara vid en enda fråga ställde sig alla på vid samma kort. Efter detta pratade vi en stund om vad det är som bra med att vara olika. Eleverna fick skriva på tavlan vad det tyckte. Efter detta ägnade vi oss en stund åt att påskpyssla. Som avslutning på lektionen delade vi upp oss i par. Alla fick ett kort med massa ord på. Alla fick olika ord. Först fick de i lugn och ro läsa igenom alla orden en gång. Sedan fick en i gruppen rita i 5 minuter och den andra skulle gissa ordet. Sedan bytte vi och den som hade ritat fick istället gissa i 5 minuter. En kort stund ägnades också åt att se om det fanns några böcker att låna med till läsutmaningen. Någon lånade med sig någon bok hem.Stjärnklassen

Idag var det endast tre elever med. Vi tog det lungt med en hel del påskpyssel. 

Vi började med att de mindre barnen Amanda och Leo fick varsin glasburk att måla och dekorera och Kristian fick bygga sin egen påsk korg som de sedan fick fylla med lite påsk choklad. Under tiden glasburkarna torkade tog vi en fika där jag läste en kortare text som handlade om Påskkärringen som inte hittade till Blåkulla.

Eftersom det tog långt tid för glas burkarna att torka han vi även med att göra egna påsk kort.

Glad Påsk 🐣

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar